Liten FAQ

 

NÄR?

– Författarbesöken äger rum från oktober 2023 fram till slutet av januari 2024.
– Deadline för att lämna in sitt bidrag till tävlingen är 10 mars 2024. Eleverna kommer att kunna ladda upp dem direkt här på hemsidan. Funktionen öppnar under hösten.

 

HUR?

– Skolan kan önska författare eller få förslag på lämpliga namn från Författarcentrum. På Författarförmedlingen kan du söka fram tips på författare.
– Vi bokar både storsamlingar och enskilda klassbesök/workshops, med viss övervikt åt storsamlingar (fler än 36 elever i aula eller liknande), för att nå så många elever som möjligt.
– Författarcentrum sköter kontakten med författaren tills bokningen är klar. Då skickas en bokningsbekräftelse med alla uppgifter om arrangören, författaren och besöket.
– Författarbesöken är helt kostnadsfria för skolan. Författarcentrum bekostar författarens arvode och ev resa + ev övernattning, enligt överenskommelse.
– Skolan står för lokal (aula vid storsamling) och mikrofonteknik.
– Skolan förväntas uppmuntra eleverna att delta i skrivtävlingen. Eleverna deltar dock som privatpersoner.

 

VEM?

– Vi kan inte garantera att alla skolor som vill får ett författarbesök. Dels gäller ”först-till-kvarn”-principen, dels gör vi ett urval för att få en bra spridning av besöken, bland annat geografiskt.

 

Är du intresserad av ett författarbesök på din skola?
Hör av dig till oss!

Dela: