Sista inlämning 12 mars

Vi har fått flera frågor om deadline med anledning av sportlovet och därför bestämt att skjuta fram sista inlämningsdag till söndagen 12 mars. Du laddar upp ditt bidrag här på hemsidan.

 

TÄVLINGSREGLER

 

Bidraget ska bestå av en egen valfri typ av litterär text, skriven utifrån en redan existerande dikt eller låttext. Du kan ta ut svängarna rejält! Du kan leka och plocka isär texten du utgår ifrån, parodiera den, argumentera med den om du tycker att den är dålig – eller låta den inspirera dig till att skriva något helt eget och annorlunda.

 

Bidraget ska vara skrivet på svenska och får vara max 6 000 tecken inklusive blanksteg. Bidraget får vara skrivet av fler än en författare, men behandlas då som ett bidrag. Endast ett bidrag per deltagare. Deadline för tävlingen är förlängd till 12 mars. Du kommer att kunna ladda upp ditt bidrag direkt här på hemsidan. Funktionen öppnar senar under hösten.

 

Bidragen blir lästa av fyra jurygrupper med ansvar för varsin landsände. Två bidrag från varje region nomineras till en riksfinal. Tre vinnare utses och får traditionsenligt ta emot pris på Forum för poesi och prosas säsongsavslutning i maj 2023 i Göteborg.

 

Lycka till!

 

PRISER

 

1:a pris – 5000 kr och publicering i tidskriften ponton

 

2:a pris – två personer får 1000 kr vardera

 

Varje vinnare tilldelas diplom och blommor. Fler priser tillkommer.

Dela: