Tre skrivtips från tidskriften ponton

Vinnaren av årets skrivtävling kommer att publiceras i tidskriften ponton. Här ger redaktionen tre tips till dig som skriver. Ta också vara på deras finfina erbjudande och få hem ett gratisexemplar av senaste numret. Mer om det längre ner.

· Gör listor över ord du gillar eller hatar, svåra meningar, saker som börjar på bokstaven w, snapchat-konversationer, platser, datum eller annat. Klipp ut alla ord och blanda dem för att sedan foga ihop till dikter.

· Testa att byta ut alla tempus i din text så att allting händer samtidigt eller att ingenting händer samtidigt. Byt ut alla jag mot du eller klipp alla dina meningar på hälften. Blir det bättre eller sämre?

· Läs din text högt för dig själv eller någon annan. Var modig och tro på din röst. Visa den för världen. Skicka in den till Jag skriver i dina ord och ponton!

Vi är en tidskrift för unga som älskar att skriva, läsa och skapa. Till ponton kan alla mellan 14 och 21 år skicka poesi, serier, noveller, foton, dagboksanteckningar och annat konstnärligt. Varje nummer innehåller också artiklar, krönikor, intervjuer, boktips och annan inspiration. Läs mer om oss på www.ponton.nu, där man kan beställa en årsprenumeration eller skicka in material till tidskriften. Du kan också maila din postadress till skriv@ponton.nu och få hem ett gratisexemplar av senaste numret. Hoppas vi skrivs!

Dela: