Utsnitt från pontons affisch med skrivtips. Länk finns längre ner på sidan

Skrivtips från våra vänner på ponton

ponton är en tidskrift för unga av unga. Varje år publicerar de vinnaren av Jag skriver i dina ord i sitt sommarnummer och varje år bjuder de på skrivtips till den som vill skriva. Läs fler tips på pontons nya, tjusiga affisch som du hittar här. Och skicka gärna in dina texter! Besök ponton.nu för mer info.

___

 

Börja med slutet. Avsluta med början. Skit i mitten. Våga sätta dit den avslutande punkten. Eller stryk allt utom en mening och börja om.

 

Ta en text du älskar, skriv en fortsättning eller ett svar. Ta en text du hatar, byt ut orden i den, gör den till din. Låna fritt! Andras röster är till för att prövas.

 

Meningar måste inte vara perfekta för att ta plats i anteckningsblocket eller mobilen. Du kan alltid skriva om. Om igen, om igen, om igen.

 

Våga skriva även om din text känns obegriplig, klyschig eller överdriven. Text får vara obegriplig, klyschig och överdriven.

 

Hitta musik, konst eller böcker som får dig att glömma allt annat. Låt skrivandet utgå från den känslan.

 

Skriv på små lappar, på armen eller i snön. Skriv med gatukritor eller läppstift. Skriv om det som gör dig rädd. Skriv om det som gör ont. Skriv om det som betyder något.

 

Du kan skrika, sjunga, viska eller hemlighålla dina ord. Men om du vill bli läst, skicka in det du skrivit till ponton!

Dela: